[...] - ja ich w kazdym badz razie nie licze >wszedzie mozna sie spotkac z zasada jedzenia posilkow mniejszych ale czesciej - popieram, jest to podstawa - a teraz dlaczego, jakie przerwy i ile znaczy "mniejszych"? - bo jakos zawsze mi tego ostatniego w artykulach brakuje: 1. dlatego, ze nie chcemy byc tlusci, a jedzac rzadziej - bedziemy ;) [...]
http://img845.imageshack.us/img845/2300/uq5w.png Uporządkowana i przemyślana dieta jest kluczem do odniesienia sukcesu w kulturystyce. W zależności od swoich krótkoterminowych lub długoterminowych celów, ogólna idea jest taka, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać [...]
[...] Makaron nie tuczy, jest źródłem wartościowych składników spożywczych (m.in. skrobi i błonnika), jest niskokaloryczny i zawiera mało tłuszczu. Tuczące są za to dodatki, jakie do niego serwujemy - sosy, mięso, sery. Mrożone warzywa i owoce tracą cenne wartości odżywcze? Po części tak, ale są to straty niewielkie. Mrożonki są bardzo dobrym [...]
[...] ich ilość. Zupełnie rezygnujemy z cukru rafinowanego. Podobnie z różnych syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie [...]
CKD Post ten jest poświecony diecie ckd (Cyclical ketogenic diet), która już od pewnego czasu staje się jedna z najbardziej popularnych diet redukcyjnych. Pierwszy raz spotkałem się z tym rodzajem diety na początku 96 roku ,występująca pod nazwa dieta anaboliczna ,której autorem był dr.n.med. Mauro Di Pasquale. Dieta ta była opisana w marcowym [...]
[...] witamina A - ok. 0,07 mg/100 g, witamina Bt - ok. 0,15 mg/100 g, witamina B2 witamina B6 - ok. 0,31 mg/100 g, witamina C - ok. 3,1 mg/100 g, witamina E Sole mineralne, jakie zawiera korzeń maki to: wapń - ok. 260 mg/100 g, żelazo - ok. 17 mg/100 g, miedź - ok. 6 mg/100 g, cynk - ok. 4 mg/100 g, mangan - ok. l mg/100 g, potas - ponad 2 [...]
[...] lubią się gromadzić toksyny), ostatecznie sklarowane masło. Masło podgrzewa się i zdejmuje spienione białko, po czym studzi. Nic więcej. Czyli wróciliśmy do tłuszczów, jakie używały nasze prababcie. Jakie to proste. Przy okazji w trosce o naszą wątrobę, która pełni w organizmie około 500 funkcji, najlepiej w ogóle ograniczyć smażenie do [...]
[...] drobnoustrojów. Witamina C ponadto wpływa na zwiększenie wydzielania interferonu, który reguluje układ odpornościowy i działa antywirusowo. To jedne ze znacznych funkcji, jakie odgrywa ta witamina. Ilość korzystnych działań witaminy C na nasz organizm jest bardzo szeroka, tak samo jak skutki jej hipowitaminozy. Jak widać dostarczenie [...]
[...] ten 1 tydzień ‘nadrobiłem’(przytyłem) połowę tego, co spaliłem. Ku*wa!" Oczywiście to nie tylko FAT. Uzupełniliście zapasy glikogenu, a glikogen wiąże wodę (1g glikogenu jakieś ~3g wody) więc ten skok wagi może być naprawdę duży - do tego podeszła tez woda pod skórą - i jest jak jest. A jest inaczej niż było jeszcze tydzień czy dwa temu. Kto [...]
[...] do wytrzymywania większych obciążeń. Jakie ćwiczenia dostarczają najwięcej korzystnego przeciążenia wymuszającego największy wzrost? Oczywiście ćwiczenia z obciążeniem. A jakie formy ćwiczeń z obciążeniem dostarczają największego przeciążenia? Oczywiście trening na masę mięśniową! Mięśnie kurczą się w wyniku wyładowań elektrochemicznych [...]
[...] dziennie 6g kwasów tłuszczowych omega-6 oraz 1,5g omega-3, co daje w sumie 7,5g nnkt. Jest to dalekie od naszej normy zakładającej spożycie 30g nnkt. Jednak nie wiemy, jakie wartości energii ogólnej oraz jakie jej ilości powinny pochodzić z tłuszczu według powyższych norm. Bo jeśli według wspomnianych norm mężczyzna ma spożyć, Np. 2000kcal [...]
[...] zwiększającej masę ciała Niech wszystkie osoby, które liczą na to, że stosując HCA będą do woli objadać się słodyczami, ciastkami, zapijając je słodkimi napojami, zapomną o jakiejkolwiek redukcji ilości tkanki tłuszczowej. Stosowanie Do 3 g dziennie, podawane w równych porcjach na 30 min przed posiłami. Dodatkowe uwagi praktyczne Biorąc pod [...]
[...] Temple University School of Medicine's Department of Physiology (wydział fizjologii). Mam także certyfikat specjalisty ds odżywiania American College of Nutrition. MM: W jakiej jesteś obecnie formie? DE: 55 lat, 89kg, 5.5% tkanki tłuszczowej. Moim ulubionym sposobem poważnego spalania kalorii jest noszenie 40 funtowej (18kg) [...]
[...] mięśnie jednocześnie - wiele osób łudzi się - że to prawda. Wystarczy poczytać pytania codziennie pojawiające się na sportowych forach. Nieraz za głowę się łapię, jak czytam jakie można mięć oczekiwania wobec suplementu takiego jak tribulus, HMB, l-karnityna czy glukozamina. Nie będę drążył tematu poprzez szczegółowe obalanie teorii dotyczących [...]
[...] Temple University School of Medicine's Department of Physiology (wydział fizjologii). Mam także certyfikat specjalisty ds odżywiania American College of Nutrition. MM: W jakiej jesteś obecnie formie? DE: 55 lat, 89kg, 5.5% tkanki tłuszczowej. Moim ulubionym sposobem poważnego spalania kalorii jest noszenie 40 funtowej (18kg) [...]
Racjonalne diety przygotowują specjaliści w dziedzinie żywienia. Są one oparte na rzetelnych badaniach, oceniane pod względem zawartości składników odżywczych i wpływu na funkcjonowanie organizmu ludzkiego. Coraz więcej ludzi na świecie ma problemy z nadwagą i otyłością. Większość z nich z różnym skutkiem, najczęściej nie najlepszym, stara się [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]
[...] poniżej, pozwoli na zachowanie odpowiedzialności, motywacji w drodze do pełnej przemiany Twojego ciała. Krótko mówiąc, sukces pozostawia ślad. V-dietrzy oceniają zmiany jakie zaszły w ich ciele, dzięki czemu mogą dokonać potrzebnych korekt, które pozwolą im osiągnąć zakładany cel. Nie myśl o tym, zrób to! Poniżej prezentujemy te cztery [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]
[...] doktora Kwaśniewskiego. Mogłabym przytoczyć wiele jeszcze przykładów i cytatów świadczących o tym, że specjaliści w sprawie odżywiania sportowców "miotają się" i nie wiedzą jakie zalecenia kierować w stronę swoich podopiecznych, aby skutkowały większą wytrzymałością i sprawnością, lepszą muskulaturą i nie powodowały schorzeń stawów, układu [...]